Klik hier voor de webversie  
 

April 2017

Voor huurders van Zayaz, woningcorporatie te ‘s-Hertogenbosch

Volop aan het werk in de buurt!

De komende maanden worden veel woningen van Zayaz opgeknapt. Zo zijn we in april gestart om van 49 woningen in de David Tenierstraat en omgeving de daken te vervangen. Ook worden 91 woningen opgeknapt in en rondom de Röntgenstraat in Boschveld en 144 woningen in de Henri Bakkerstraat in de Vliegeniersbuurt. Afgelopen week startten we met de renovatie van 94 woningen in 't Vinkekampe. 

 

Frietje

In de Hoge Slagen worden 206 appartementen en 26 garages gerenoveerd. Er zijn er al 154 klaar. De bewoners waren erg tevreden en daarom hebben we de vakmensen getrakteerd op een welverdiend frietje!    

 

Contact met huurders

Een projectteam van Zayaz en de aannemer informeren bewoners gedurende het hele project. Daar besteden we veel aandacht aan. Tijdens en na het project vragen we aan onze huurders wat ze vinden van de werkzaamheden en of ze tevreden zijn. Dat doen we in een persoonlijk gesprek. Zo krijgen we inzicht in de beleving van de bewoners én hebben wij de mogelijkheid om zaken te verbeteren. Zo gaan we samen voor een goed eindresultaat.

 

Het is weer tijd voor Buurt

Twee keer per jaar verschijnt ons bewonersblad Buurt. Rond 19 mei valt er weer een nieuwe editie bij u in de bus. In dit nummer onder meer het verhaal van de bewoners van Minitopia. Zij vertellen waarom ze liever in een minihuis of een zeecontainer wonen, dan in een koophuis. En u leest hoe u mee kan doen aan de prijsvragen die we hebben, omdat Zayaz dit jaar 10 jaar bestaat. Na 19 mei is Buurt ook online te lezen op www.zayaz.nl

 

Spoedzoekers vinden nieuw thuis

 

Op dinsdag 4 april kregen de nieuwe bewoners van de 32 tijdelijke woningen in Groote Vliet, Rosmalen, de sleutel van hun woning. De tijdelijke woningen blijven maximaal tien jaar staan. En zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens, die met spoed een woning nodig hebben, maar via de ‘normale’ weg hier niet voor in aanmerking komen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld starters, vergunninghouders en mensen die woonruimte zoeken na echtscheiding of door werk. 

Lees meer over het project.

Hennep: Nee!

Helaas zijn er nog steeds hennepkwekerijen in Den Bosch. De gevolgen voor de huurder die gepakt wordt, zijn groot. Het huurcontract wordt opgezegd en u komt op een zwarte lijst te staan. Daarna mag u drie jaar niet meer huren bij een corporatie. Dat we zo streng zijn, is niet voor niets. Een hennepkwekerij zorgt voor veel overlast en onveiligheid in uw buurt. Vermoed u een hennepkwekerij bij u in de buurt? Geef het dan snel door. Melden kan altijd anoniem.

Lees meer

 

Uw mening telt 

 

Zayaz vindt de mening van haar huurders belangrijk en blijft daarom graag met u in gesprek. Laat ook uw stem horen en meld u aan bij een huurdersorganisatie. Zo kunt u actief meedenken over uw buurt en over onze dienstverlening. Is er in uw complex nog geen huurdersorganisatie? Wij helpen u graag met het oprichten ervan! Maak uw medebewoners enthousiast en wij begeleiden u stap-voor-stap, samen met de HBV. Wilt u meer weten?

Kijk dan op www.hbv-zayaz.nl

Reparatieverzoek indienen of een afspraak plannen?
Digitaal zijn we altijd bereikbaar! Ga hiervoor naar www.zayaz.nl
 
 
Wilt u liever geen mails ontvangen, klik dan hier om u af te melden.