Klik hier voor de webversie

De eerste geveltuintjes zijn te bewonderen

 

Afgelopen voorjaar gaven we samen met de gemeente en andere corporaties 100 geveltuintjes weg. Ruim 30 daarvan gingen er naar huurders van Zayaz. De eerste tuintjes zijn al in de stad te bewonderen!

 

Mevrouw van der Steen is één van gelukkige winnaars. “Ik zag het op Facebook voorbij komen en heb me meteen aangemeld. Het is een aanwinst voor de stad, al die geveltuintjes! Hopelijk doet het ook echt iets voor de opwarming en afwatering, dat gaat me aan het hart. Buiten dat houd ik gewoon heel erg van tuinieren en word ik er vrolijk van. Het is leuk thuiskomen zo!”

 

Ook haar buurvrouw is heel blij met haar geveltuin. “Het vergroot niet alleen de biodiversiteit, maar het verfraait de wijk. Hoewel mijn geveltuintje pas net is aangelegd, merk ik nu al het positieve effect ervan. Het verbindt de bewoners enorm; ik krijg zoveel leuke reacties en spreek bewoners die ik eerst nooit zag. Ook merk ik dat er minder rotzooi op straat ligt en er geen fietsen meer tegen de gevel gezet worden. Een fijne bijkomstigheid!”

 

Ook een een geveltuintje aanleggen? Lees hier hoe u dat doet!

323 woningen krijgen opknapbeurt

 

We gaan de komende tijd weer flink aan de slag! Zo starten we in oktober dit jaar in de Kruiskamp met het renoveren van 153 eengezinswoningen. En begin 2020 renoveren we in de Pieter Breugelstraat / Jordaenstraat 170 appartementen en 4 winkels. Na de renovatie zijn de woningen beter geïsoleerd en energiezuiniger. 

 

Ook op andere plekken in de stad werken we aan onze woningen. 

 

Lees meer over onze projecten 

Een woning delen: iets voor u?

De druk op de woningmarkt is groot. We doen er alles aan om de wachtlijsten terug te dringen. Op dit moment experimenteren we bijvoorbeeld met co-housing: woningen waarin bewoners een aantal ruimtes en/of voorzieningen met elkaar delen. Is dit iets voor u? En zo ja, welke ruimtes zou u dan wel willen delen, of juist niet?  Laat het ons weten! Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 4 minuten van uw tijd. U kunt aan het onderzoek meedoen tot en met 23 augustus 2019.

 

Klik hier om mee te doen

Reageren op een woning in meerdere gemeenten

Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in 's-Hertogenbosch en omgeving? Dan kunt u via WoonService Regionaal voortaan reageren op woningen in meerdere gemeenten. Sinds 1 juli vindt u alle vrijgekomen woningen en garages in de gemeenten Boxtel, Bernheze, 's-Hertogenbosch en een gedeelte van Sint-Michielsgestel op deze website. Hierdoor hoeft u zich bij minder websites in te schrijven. En ziet u in één oogopslag welke sociale huurwoningen er in verschillende gemeenten te huur zijn.

 

Lees meer over WoonService Regionaal

’t Zand fleurt op!

 

De wijk ’t Zand is nu nóg fleuriger en groener! Begin deze maand plantten bijna 40 bewoners van Groengroep ’t Zand 30 klimrozen in de Sint Maartenstraat en omgeving. De klimrozen zijn onderdeel van het zogenaamde ‘Parcours de Parfum’, een geurroute die vanaf het station tot aan de Verkadefabriek door de wijk loopt. Doordat elke roos een andere geur heeft, is het in het bloeiseizoen een feest voor de neus! Bovendien is het een mooie aanvulling op de blauweregens en leifruitbomen die de Groengroep eerder plantte. Wij zijn trots op zo'n mooi 

bewonersinitiatief!

 

Lees wat u kunt doen om uw buurt groener te maken

Voorkom inbraak

 

Het is vakantietijd! Gaat u een dagje weg of op vakantie? Geef inbrekers geen kans. U kunt zelf veel doen om inbrekers buiten de deur te houden. Zorg bijvoorbeeld dat uw huis er bewoond uitziet. Bekijk ook de 4 tips van de wijkagent om inbraak te voorkomen. Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

 

Lees nog meer tips op onze website

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.