Klik hier voor de webversie

Nieuwe plannen voor Zuiderschans

 

Ruim 2 jaar lang was het een tijdelijk thuis voor verschillende mensen: het oude verzorgingshuis Zuiderschans. Zo woonden er onder andere 100 internationale studenten en 36 jongeren met ondersteuning van Linc naar Zorg. Eén van hen is Maikel. We blikten met hem terug op 2018, het jaar waarin hij met steun van Linc naar Zorg een kamer huurde.

 

“Op mijn 16e zetten mijn ouders me uit huis. Het ging niet meer, we hadden elke dag ruzie. Ik was nog maar een kind, veel te jong om voor mezelf te zorgen. Linc naar Zorg gaf me de kans om in de Zuiderschans opnieuw te beginnen. Met hulp van mijn coaches Pablo en Adil leerde ik voor mezelf te zorgen, want door mijn jeugd had ik daarin wel een achterstand. Dankzij de Zuiderschans gaat het nu stukken beter met me.” 

Je leest het hele verhaal van Maikel hier

 

Nieuw ontwerp

Inmiddels ligt er een definitief ontwerp voor een nieuwe Zuiderschans: eigentijds, modern en toegankelijk. Met 80 appartementen voor zelfstandig wonen met zorg dichtbij. Later dit jaar starten we met de sloop van het pand. De huurcontracten met de tijdelijke bewoners zijn per september opgezegd. Gelukkig heeft een aantal huurders alweer (zicht op) een nieuwe plek. Met het vertrek van de tijdelijke bewoners sluiten we een bijzondere periode af.  

 

Lees meer over de Zuiderschans 

Buurt is er weer!

 

Dit keer viel een vernieuwde editie bij onze huurders in de bus. Via een online onderzoek gaven 144 huurders eind vorig jaar hun mening over Buurt. Daaruit bleek dat het blad gewaardeerd wordt: Buurt kreeg gemiddeld het cijfer 7,7. De deelnemers vonden het blad leesbaar en mooi, maar de artikelen mochten wat kritischer. We zijn blij met deze reacties en hebben ze verwerkt in het nummer. Daarnaast drukken we Buurt nu voortaan op gerecycled papier en gebruiken we biologische inkt. Buurt is daardoor niet alleen beter voor het milieu, maar ook de geur is minder sterk.

 

Benieuwd? Lees Buurt online!

Experiment lotingwoningen stopt

Per 1 juli stopt het experiment met lotingwoningen voor actief woningzoekenden in de gemeente

’s-Hertogenbosch. Het afgelopen jaar gebruikten we om van het experiment te leren en te bekijken wat we daarvan om kunnen zetten naar beleid. Nu het experiment stopt, veranderen er een paar dingen. Zo kan iedereen weer reageren op lotingwoningen. En bieden we voortaan meer woningen aan via loting; ruim 30% van alle vrijkomende sociale huurwoningen. 

 

Lees meer over het stopzetten van het experiment

Nieuw leven voor gevelplaten

Bij 263 woningen in de Sprookjesbuurt en Muziekinstrumentenbuurt in Hambaken vervangen we de gevels. Gevelonderdelen die nog goed zijn, worden gedemonteerd en verzameld voor hergebruik. Zo krijgen de oude onderdelen nieuw leven in bijvoorbeeld tuinhuisjes en schuttingen. Een mooie, duurzame samenwerking met Hoedemakers bouw en ontwikkeling en A. van Liempd Sloopbedrijven.

 

 

Lees meer over deze samenwerking 

Onderhoud in bewoonde staat

In de Cypresstraat voeren we groot onderhoud uit aan 10 eensgezinswoningen. We willen zorgen voor een prettiger leefklimaat. Dat doen we door bijvoorbeeld de woningen beter te isoleren, ramen te vervangen en mechanische ventilatie te plaatsen. En waar nodig vervangen we badkamer, keuken en toilet. De bewoners blijven tijdens het onderhoud in hun woning wonen.

 

Lees meer over dit project

Woningen op tijdelijke locaties

Om de druk op de woningmarkt te verminderen zoeken we ook naar nieuwe oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan woningen op tijdelijke locaties. Aan de Aartshertogenlaan bouwen we 20 van deze woningen. Eind oktober hopen we de eerste 10 op te leveren. In november de rest. De start van de verhuur begint na de zomer. Heb je interesse? Houd dan WoonService goed in de gaten!

 

Lees meer over woningen op tijdelijke locaties

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.