Klik hier voor de webversie

Olav verhuist naar zijn eigen huis

 

Al 16 jaar woont Olav Wessel in zijn appartement aan de Hadewychstraat. Ruim een jaar geleden startte in het complex groot onderhoud van 176 appartementen. “Je zou kunnen zeggen dat ik ben verhuisd naar het appartement waar ik al woonde”, aldus Olav.

 

In 2018 ging Zayaz aan de slag om keukens, badkamers en toiletten te vervangen, plafonds te isoleren en kozijnen te vernieuwen. Om maar een aantal van alle werkzaamheden te noemen. Een ingrijpende operatie! Olav geeft toe dat het heftig was. “Je krijgt in een periode van ruim 3 weken wel 30 tot 40 verschillende mensen over de vloer. Het is ook nogal een dingetje om de sleutel van je woning, met jouw bezit, af te geven aan vreemden.”

 

Maar het was het allemaal waard. “Het voelt alsof ik hier pas woon. Alsof ik een compleet nieuwe woning heb. Ik wil hier voorlopig niet meer weg. Een appartement dat voldoet aan de eisen van deze tijd, betaalbaar, met lagere energiekosten dan voorheen en op een kwartiertje lopen van de Markt. Wat wil een mens nog meer?”  

 

Het volledige interview met Olav verschijnt begin oktober in huis-aan-huis blad ‘Zuid’, een uitgave van de gemeente ’s-Hertogenbosch.  

 

Lees meer over de renovatie   

 

'Go' voor start bouw Sint Teunislaan

 

De omgevingsvergunning voor het nieuwbouwproject aan de Sint Teunislaan is verleend! Dat betekent dat we dit najaar kunnen starten met de bouw van 70 appartementen. Het complex wordt gasloos, zeer goed geïsoleerd en er komen zonnepanelen op het dak. Iedereen die ingeschreven staat bij WoonService kan op deze woningen reageren. Dat vraagt nog wel even geduld: we verwachten de woningen eind 2020 op te leveren.

 

Lees meer over dit project 

Zayaz Mini Markt – komt u ook?

Samen met alle lokale winkeliers van de Kooikersweg organiseren wij op zaterdag 12 oktober tijdens de Dag van het Huren een gezellige Zayaz Mini Markt. Kom tussen 11.00 en 15.00 uur lekker snuffelen bij de kraampjes, gratis soep proeven van  De Verspillingsfabriek of een kopje koffie drinken bij onze tuktuk koffiebar. Terwijl de kinderen spelen op het springkussen of wat moois knutselen, kunt u meedoen aan de Zayaz buurtquiz. En een opgeknapte fiets winnen! De markt organiseren we in samenwerking met de speelgoedbank, Inge dinge, Cafetaria de Kooi, de Fietsvaders en de Klussendienst. Hopelijk zien we u daar!

 

Blijf op de hoogte via Facebook

Een kijkje in De Haren

 

Woont u in De Haren, dan bent u Wouter Kooijman misschien al eens tegen-

gekomen. Hij is van onderzoeksbureau Fugro en voert grondonderzoek uit in de wijk. Zayaz wil hier de woningen gaan opknappen. En om dat goed te kunnen doen, hebben we onderzoekers als Wouter nodig. Zij helpen ons bepalen wat er precies nodig is om de woningen te verbeteren, zodat ze weer een tijd mee kunnen. Buurtbewoonster Netty Thelen was bereid om ons én wethouder Roy Geers rond te leiden door de wijk. Zo zien we wat er op dit moment zoal gebeurt. U ziet in het in het filmpje.

 

Lees meer over dit project

Open huis nieuwe woningen Aartshertogenlaan

 

Donderdag 12 september plaatste bouwer Barli de eerste woningen op de tijdelijke locatie Aartshertogenlaan. Een bijzonder gezicht, zoals in het filmpje te zien is! Wonen op tijdelijke locaties is één van de nieuwe manieren waarmee we de druk op de woningmarkt willen verminderen. Aan de Aartshertogenlaan komen 20 van deze woningen. De eerste woningen zijn al verhuurd en hopen we eind oktober op te leveren. Begin december volgt de rest. Bent u benieuwd hoe zo’n woning er nu uitziet? Op 8 of 10 oktober kunt u de mini-woningen van binnen bekijken.

 

Lees meer over het open huis

Bekijk eenvoudig uw inschrijftijd bij WoonService

 

Benieuwd hoelang u al staat ingeschreven bij WoonService? U bekijkt het eenvoudig op uw persoonlijke pagina op www.woonserviceregionaal.nl. Kies voor 'Mijn account’ en dan 'Mijn gegevens'. Daar ziet u onder het kopje ‘Inschrijvingen’ wat uw inschrijftijd is. 

 

U moet uw inschrijftijd jaarlijks verlengen; ook als u al langer dan 10 jaar ingeschreven staat. Verlengen kunt u ook heel eenvoudig regelen via 'Mijn account'. Als u uw inschrijving niet op tijd verlengt, wordt u automatisch uitgeschreven. U kunt dan niet meer op woningen reageren. En de opgebouwde inschrijftijd vervalt. Als het tijd is om uw inschrijving te verlengen, krijgt u hierover bericht van WoonService.

 

Log direct in bij WoonService

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.