Klik hier voor de webversie

Een vlindertuin dankzij steun van het Sociaal Fonds

 

Gezellige, schone en veilige buurten. Waar mensen elkaar kennen en kinderen lekker buiten kunnen spelen. In de 8 jaar dat het Sociaal Fonds Den Bosch nu bestaat, heeft het al heel wat plannen gesteund die het leven in onze gemeente leuker maken.

 

Het bestuur van het Sociaal Fonds – dat onder andere bestaat uit Jacq van Dijk en Joop Timmermans – laat zich bij de beoordeling van nieuwe aanvragen graag raken.

 

“Zoals de vlindertuin die met onze steun is aangelegd op Mariaoord”, vertelt Joop. “Als je ziet hoe de bewoners daarvan genieten, dat is prachtig.” Op Jacq maakten de danspaleizen die in verschillende verzorgingstehuizen werden georganiseerd, veel indruk: “Een groepje jonge mensen danst daar met de bewoners op oude muziek, geweldig! Uiteindelijk halen wij onze voldoening niet uit het geld dat we doneren, maar uit de verbinding die er tussen mensen ontstaat.” 

 

Heeft u ook een verbindend idee voor uw wijk? Misschien kan het fonds ook u financieel ondersteunen! 

 

Lees hoe u een aanvraag in kunt dienen 

Start bouw 35 nieuwbouw appartementen Hustenweg

 

In september start aannemer Van Wanrooij met de bouw van 35 appartementen aan de Hustenweg in Empel. De appartementen zijn gasloos, krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. En zijn daardoor zeer energiezuinig. Ze krijgen een woonoppervlak van 70 m2, met 2 slaapkamers, een inpandige berging en eigen parkeerplaats. Iedereen die ingeschreven staat bij WoonService kan op deze woningen reageren. 

 

Heb je interesse? Houd WoonService in de gaten!

Voorkom ongedierteplaag met deze tips

Steeds vaker krijgen we meldingen van ongedierte, zoals muizen en ratten. Ze komen af op voedsel en planten zich snel voort. Een plaag ligt dus al gauw op de loer. Voor het (laten) bestrijden van muizen en ratten bent u zelf verantwoordelijk. Zorg er dus voor dat ze uw huis overslaan! Ben bijvoorbeeld voorzichtig met het voeren van vogels, ruim los blad op en houd struiken kort. Laat ook geen eten rondslingeren. Heeft u toch muizen of ratten binnen? Bekijk de tips om ze te vangen op onze website.

 

Lees meer over het bestrijden van ongedierte

Kloppen uw gegevens nog?

Eerder deze maand ontstond er brand in één van onze woningen. De bewoners waren niet thuis. En wij konden hen ook niet bereiken, omdat er een oud telefoonnummer in ons systeem stond. Heel vervelend in zo’n noodsituatie!

Dus: verandert er iets in uw contactgegevens? Heeft u bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer of een ander e-mailadres? Geef het dan aan ons door. Dat kan via uw account op onze website. Of geef het door aan onze klantenservice. Bel via 073 - 648 24 00 of mail naar klantenservice@zayaz.nl.  

 

 

Nieuw cursusaanbod Humanitas Computerhuis

 

Het Humanitas Computerhuis biedt iedereen in de gemeente ’s-Hertogenbosch gratis de mogelijkheid om meer te leren over computers en het gebruik van internet. U kunt er vragen stellen tijdens vrije inloopmomenten, uw computer laten opschonen of cursussen volgen. In het najaar starten er weer nieuwe cursussen. Wat denkt u bijvoorbeeld van ‘Meer plezier met WhatsApp’ of ‘Je mooiste wenskaart maken’? Aanmelden kan vanaf nu via info@computerhuis.org.

 

Heeft u een kleine beurs? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een gratis tweedehands PC. Voor meer informatie kunt u bellen via 073 – 85 11 456.

 

Bekijk het volledige cursusaanbod

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.