Klik hier voor de webversie

Ons klimaat verandert: extreem weer - zoals hoosbuien en hitte - komt steeds vaker voor. Meer groen in de buurt helpt ons hier beter mee om te gaan. Sommige woningen grenzen direct aan een (stenen) stoep en hebben geen voortuin. Deze plekken fleuren we graag op met een geveltuintje!

 

100 tuintjes erbij 

Samen met de gemeente en andere corporaties geven we dit voorjaar 100 geveltuintjes weg. Een geveltuintje is een strook groen die tegen de voorgevel van een woning ligt. Het ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook goed voor het klimaat.

 

Doe mee!

Wilt u ook zo'n geveltuintje? Vraag 'm aan vóór 1 mei 2019! Wacht niet te lang; alleen de eerste 100 aanmeldingen krijgen een gratis geveltuintje.  

 

Lees meer over de actie en doe mee

Start onderhoud in De Reit

 

Woningen zijn niet zomaar woningen; ze zijn een thuis voor mensen. Daarom doen wij ons best om goed voor onze woningen te zorgen. Zo startten we begin maart met het onderhoud van een groot aantal woningen in De Reit. Daar vervangen we (waar nodig) keukens, badkamers en toiletten. Zo'n project is niet altijd makkelijk voor bewoners: terwijl er gesloopt wordt en de werklieden in en uit lopen, blijven zij in hun woning wonen. Gelukkig kunnen zij altijd terecht in de volledig ingerichte rustwoning. Even ontsnappen aan de herrie. Even rustig koken of de was doen. En ja, uiteindelijk is het 't allemaal waard: de bewoners zijn achteraf heel blij met hun opgeknapte woning! 

 

Lees meer over onze projecten

Gratis koolmonoxidemelder voor leden HV Martinipad

 

Jaarlijks krijgt de brandweer tientallen meldingen over koolmonoxide. In de helft van de gevallen is sprake van koolmonoxidevergiftiging. De Huurdersverenging (HV) Martinipad schrok van deze aantallen, en wilde hier iets mee. Secretaris Bart van der Elst vertelt over hun initiatief.

 

Bewustwording vergroten

“Tijdens onze ledenvergadering bespraken we de cijfers en concludeerden: hier moeten we wat mee. Veiligheid gaat boven alles. Dus besloten we alle leden van onze HV een gratis koolmonoxidemelder te geven. Natuurlijk vooral vanwege de veiligheid, maar ook om de bewustwording te vergroten".

 

Als Zayaz ondersteunen we dit soort initatieven van harte. Het is een mooi voorbeeld van hoe mensen in een buurt of complex voor elkaar kunnen zorgen. "De leden waarderen de actie ook enorm!", aldus Bart. "De onderlinge band is verder versterkt."

 

Heeft u al een koolmonoxidemelder?

Koolmonoxide is zeer giftig. Je kunt het niet zien, ruiken of proeven. Een melder is dus belangrijk; die waarschuwt als in een ruimte teveel koolmonoxide aanwezig is. En kan zo vergiftiging voorkomen.

 

Lees meer over koolmonoxide

Kijkopkoo.nl voor antwoord op al uw vragen

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft een centraal informatie- en adviespunt: kijkopkoo. Hier kunt u terecht met allerlei vragen over geldzaken, opleiding & werk, jeugd & gezin, wonen & vervoer en meedoen & meehelpen. Dus: bent u benieuwd wat er in uw buurt te doen is? Of zit u met een vraag en weet u niet goed waar u het antwoord kunt vinden? Kijk op Koo! 

 

U bereikt Koo op de manier die u fijn vindt: u kunt bellen via 073 – 206 88 88 of op www.kijkopkoo.nl zoeken naar informatie. Maar er zijn ook 9 wijkpleinen waar u terecht kunt voor persoonlijk advies en informatie. En heeft u een leuk idee waar u andere inwoners aan mee wilt laten doen? Ook dan bent u bij Koo van harte welkom!  

 

Ga direct naar kijkopkoo.nl

Resultaten onderzoek bewonersblad Buurt

Ons bewonersblad Buurt is aan vernieuwing toe. Eind vorig jaar vroegen we huurders om ons hierbij te helpen. Via een online onderzoek konden zij hun mening geven: spreekt het blad aan? Staat erin wat u graag leest? Leest u het überhaupt? Kortom: we wilden weten wat al goed is, en wat beter kan. 

 

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat de meeste deelnemers het blad kennen en ook lezen. Zij vinden Buurt er aansprekend uitzien, met leesbare teksten en mooie foto’s. Wel mogen de artikelen wat kritischer. Ook is de geur van het blad te overheersend. We zijn blij met deze en andere waardevolle opmerkingen, daar kunnen we wat mee. Eind mei valt de vernieuwde Buurt in de bus!  

 

Bekijk alle resultaten van het onderzoek

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.