Klik hier voor de webversie

Een nieuw gezicht in de tuin

 

Misschien heeft u ze al gezien in de wijk: de mannen van T&G Terrein en Groenvoorziening. Zij onderhouden sinds kort onze gemeenschappelijke terreinen. Dat betekent dus: nieuwe gezichten in de tuin! Er is een vast team, dus u zult vaak dezelfde mensen zien. Wel zo prettig.

 

Met vragen, tips of opmerkingen kunt u terecht bij Raymond van de Heuvel van T&G. U kunt hem aanspreken, of uw vraag stellen via e-mail: info@teng.nl. Raymond kan uw vraag of opmerking eventueel bespreken met wijkbeheerder Stephan. 

 

Gaat u in uw eigen tuin aan de slag? Lees onze tips!

 

Bewoners eerste gesplitste woningen krijgen sleutel

Op maandag 20 mei was een grote mijlpaal in onze pilot rond woningsplitsing: de trotse bewoners kregen de sleutel! Samen met partner Reinier van Arkel creeërden we woonruimte voor 5 van hun cliënten. Daarvoor bouwden we 2 eengezinswoningen in De Slagen om. 

 

De wachtlijst voor sociale huurwoningen in ’s-Hertogenbosch groeit. We moeten méér doen en creatief zijn. Daarom experimenteert Zayaz met nieuwe woonvormen, zoals woningsplitsing. Allereerst nu dus in De Slagen. Wij wensen de nieuwe bewoners veel (woon)plezier in hun 'gesplitste' woning! 

 

Lees meer over nieuwe woonvormen

Ons jaarverslag staat online!

In 2018 verwelkomde Zayaz maar liefst 965 nieuwe huurders. Een mooi resultaat. Tegelijkertijd zien we in ons jaarverslag opnieuw een stijging van de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning. Onze opgave om te zorgen voor meer betaalbare huurwoningen blijft dus onverminderd groot.

 

Ook is duidelijk dat wij (nog meer) aandacht moeten hebben én houden voor onderhoud. Zeker gezien de problemen die er zijn met bijvoorbeeld vocht en tocht. In 2018 renoveerden we dan ook 202 woningen. En aan meer dan 5.500 woningen werd planmatig onderhoud gepleegd. 

 

Lees en bekijk ons jaarverslag

Problemen met vocht in De Haren

 

Begin mei vertelde een huurder uit De Haren in het Brabants Dagblad over haar klachten die werden veroorzaakt door vocht, tocht en schimmel. Wij weten dat in De Haren dit soort problemen spelen. Er zijn verschillende oorzaken voor. Zo hebben de woningen nog enkel glas. Maar ook het hoge grondwaterpeil in 's-Hertogenbosch draagt eraan bij, net als de kleilaag waar de woningen op zijn gebouwd.

Om ervoor te zorgen dat de woningen weer jaren mee kunnen, staat er een renovatie gepland voor de 400 woningen in De Haren. De voorbereidingen hiervoor zijn al gestart. Totdat we met de werkzaamheden kunnen beginnen, doen we wat nodig is om goed en gezond te kunnen wonen. Bewoners kunnen hier zelf aan meehelpen door eventuele problemen altijd bij ons te melden. En goed te stoken en ventileren.

 

Ook problemen met vocht, tocht of schimmel? Meld het bij ons!

Aangepaste openingstijden

 

Vanwege Hemelvaart is ons kantoor op donderdag 30 mei én vrijdag 31 mei gesloten voor bezoekers. Datzelfde geldt voor Tweede Pinksterdag, 10 juni. Heeft u op één van deze dagen een spoedreparatie? Bel ons dan op 073- 648 24 00 (24 uur per dag, 7 dagen per week).

Wij zijn op 30 en 31 mei en 10 juni alléén bereikbaar voor spoedreparaties. Voor antwoorden op overige vragen, of bijvoorbeeld voor het melden van een reparatie, kunt u uiteraard wel terecht op onze website

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.