Klik hier voor de webversie

Nieuwe schutting voor 'ons Roosje'

 

Theo en Dimphy Denie wonen alweer 36 jaar in de Maaspoort. Eén van hun buren is Roos. Sinds haar man Gijs ruim vier jaar geleden overleed, kijkt de buurt extra naar haar om. Of zoals de overbuurvrouw zegt: 'Alles voor ons Roosje'.

 

Roos vraagt niet graag om hulp. Maar toen bleek dat haar schutting een flinke windvlaag niet zou overleven, en ze deze zelf moest (laten) repareren, trok ze toch bij Theo aan de bel. Ze heeft het niet al te breed, dus zomaar een nieuwe schutting laten zetten, zat er niet in.

 

Theo ging met een sloophamer aan de slag; al het hout bleek rot. Hij maakt een snelle berekening: “6 panelen met 23 planken van 1 meter, dat is zo’n 140 meter hout. Dat kost je zo € 500. Ik ben via social media op zoek gegaan naar hout. Uiteindelijk kwamen we maar een paar meter tekort. Met een beetje hulp van Zayaz konden we de schutting netjes afmaken.”

 

Is uw schutting toe aan reparatie? Dan is het handig om te weten wie wat precies doet.

 

Lees er meer over op onze website

Jaarlijkse huurverhoging opnieuw zo laag mogelijk

Afgelopen week kregen alle huurders een brief over de huurverhoging per 1 juli 2019. Net als vorig jaar ontziet Zayaz vooral de laagste inkomens.

 

Voor huishoudens met een inkomen tot en met € 42.436 verhogen we de huur per 1 juli alleen met de landelijke inflatie van 1,6%. We maken dus geen gebruik van de ruimte die de overheid geeft om voor deze groep huurders de huur met 4,1% te verhogen.

 

In ons jaarverslag leest u waar wij de huur aan uitgeven. Vanaf 1 mei vindt u het jaarverslag op www.zayaz.nl.

 

Lees meer over de huurverhoging

Extra woningen op tijdelijke locaties

In 's-Hertogenbosch zoeken meer mensen naar een sociale huurwoning dan dat er woningen beschikbaar zijn. Daarom plaatste Zayaz - in samenwerking met de gemeente en BrabantWonen - in 2016 de eerste 100 woningen op tijdelijke locaties. Nu komen er nog eens 185 bij, verspreid over 4 tijdelijke locaties. Deze zijn bedoeld voor studenten, alleenstaanden of 3-persoons huishoudens.

 

De eerste woningen worden waarschijnlijk vanaf het najaar aangeboden via WoonService. Wilt u reageren? Zorg ervoor dat u ingeschreven staat als woningzoekende. En bekijk regelmatig het aanbod op WoonService.

 

Lees meer over deze woningen

Nieuwe daken voor 2 complexen Helftheuvel-passage

 

Aan de Helftheuvelpassage werken we momenteel hard aan het opknappen van de daken van 2 appartementen-complexen. Niet alleen het dak, maar ook het isolatiemateriaal wordt vervangen. Een flinke klus, waarbij we uiteraard ons best doen om de overlast voor bewoners te beperken.

 

Als het werk klaar is, zijn de daken weer van goede kwaliteit. Zo gaan ze weer lang mee, en voorkomen we lekkages. En dankzij de betere isolatie zijn de complexen ook nog eens energiezuiniger!

 

Lees meer over onze projecten

 

Verleng uw inschrijving bij WoonService op tijd

 

Staat u ingeschreven bij WoonService? Dan vragen wij u om uw inschrijving elk jaar te verlengen. Ook als u geen inschrijfgeld meer betaalt omdat u al langer dan 10 jaar ingeschreven bent.

 

Op deze manier weten de Bossche woningcorporaties precies wie er nog naar een woning op zoek is, en wie niet meer. Dit helpt ons om de sociale huurwoningen in 

's-Hertogenbosch zo eerlijk mogelijk te verdelen.

 

U krijgt bericht van WoonService als het tijd is om uw inschrijving te verlengen. U kunt die verlenging heel makkelijk regelen via uw persoonlijke pagina op de website.

 

Goed om te weten: als u uw inschrijving niet op tijd verlengt, wordt u automatisch uitgeschreven. U kunt dan niet meer op woningen reageren. En de opgebouwde inschrijftijd vervalt.

 

Log direct in bij WoonService

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.