Klik hier voor de webversie

Feestelijke opening JP Coenstraat / Dirk Hartogstraat

 

Dinsdag 19 februari werden de 72 nieuwbouwappartementen aan de JP Coenstraat en Dirk Hartogstraat feestelijk geopend. De bewoners waren enthousiast over hun woning, waar ze sinds eind vorig jaar wonen.

Luciëna Mertosentono is één van die bewoners. Voor haar is het appartement aan de Dirk Hartogstraat haar eerste eigen huis. “Ik was net op zoek naar mijn eigen plek toen ik dit project voorbij zag komen. Ik stond al een aantal jaar ingeschreven bij WoonService en kon kiezen tussen een bestaande studio of het nieuwbouwappartement. De oppervlakte en dat het nieuwbouw is, gaven voor mij de doorslag.”

 

Inmiddels heeft Luciëna er al echt haar eigen plek van kunnen maken. “Er zijn nog wel wat kleine dingen die ik moet doen, maar ik voel me thuis. Veel contact met de andere bewoners is er nog niet, ik spreek vooral mijn buurman. Het lijkt me leuk om meer bewoners te ontmoeten!”

 

Over dit project

De JP Coenstraat en Dirk Hartogstraat werden eind 2018 al opgeleverd. De appartementen hebben allemaal 1 of 2 slaapkamers. En zorgen daardoor voor meer variatie in de wijk Schutskamp, waar veel eengezinswoningen staan. 

 

Lees meer

De nieuwe website is in de lucht!

 

Op 21 februari lanceerden we het vernieuwde www.zayaz.nl. We waren toe aan een meer moderne en toegankelijke website. Dat is gelukt! Dat vonden ook de huurders die de website vooraf getest hebben. Hun adviezen hielpen ons de website nóg logischer in te delen en teksten beter leesbaar te maken. 

 

Een reparatie melden of de huur opzeggen is nog makkelijker geworden. Ook is informatie over projecten beter vindbaar. En u kunt eenvoudig uw gegevens inzien en aanpassen. We hebben afscheid genomen van ‘Mijn Zayaz’. U ziet het vanzelf als u op een pagina komt waarvoor u moet inloggen. Heeft u een Mijn Zayaz-account? Die blijft gewoon actief. Een nieuw account aanmaken is dus niet nodig.

 

Neem een kijkje op onze nieuwe website

 

Leven weer op de rit dankzij tijdelijke woning

Patrick Fonck had het goed voor elkaar: getrouwd, leuk huis en een goede baan. Tot hij een burn-out kreeg en zijn huwelijk stuk liep. Ineens was hij zijn hele basis kwijt.  

 

“Pas als je al je zekerheden kwijt bent, ontdek je wat écht belangrijk is. Ik besefte dat ik moest beginnen bij de basis: als eerste had ik een eigen plek nodig, waar ik tot rust kon komen. En daarna een baan waar ik energie van kreeg."

 

Patrick kreeg een tijdelijke woning in Empel. Echt aarden deed hij er niet, want hij kon daar niet blijven. "Dat gaf niet, ik had nu de tijd om een vaste baan en een permanente woning te zoeken.”  

 

Dat lukte! Inmiddels werkt Patrick alweer 2 jaar bij Mantel én kreeg hij een lotingwoning in de Groote Wielen toegewezen.

 

Lees het verhaal van Patrick in Buurt   

Succesvolle reiniging waterleidingen Lunersingel

Onlangs werd het water bij 21 appartementen aan de Lunersingel gecontroleerd, en bleek de hoeveelheid legionella verhoogd. Niet gevaarlijk, maar wel reden om alle waterleidingen in het complex te reinigen. Een mooie zaterdagmiddagklus voor gespecialiseerd bedrijf Aquador. Die dankzij de medewerking van de bewoners alles vlekkeloos konden laten verlopen.

 

Alle bewoners moesten die zaterdag 9 februari thuis zijn voor de werkzaamheden. Wij zorgden voor een lekkere lunch en pakken bronwater. Gelukkig leverde het werk weinig overlast op: “Ik heb als bewoner geen enkele hinder ondervonden van de werkzaamheden. Dank voor de rimpelloze uitvoering en goedverzorgde lunch!”

Uit nieuwe controles van het water bleek gelukkig dat het weer legionellavrij is.

 

Lees wat u zelf kunt doen om besmetting te voorkomen

Laat weten wat uw woonwensen zijn

 

Bent u tevreden over de woning waarin u woont? Of zou u het liefst verhuizen? Waar en hoe wilt u dan wonen? De gemeente hoopt het te weten te komen via het woonwensenonderzoek. Doet u mee?

 

De gemeente gebruikt het woonwensenonderzoek om het woonbeleid te verbeteren. Ook Zayaz is benieuwd naar de resultaten. We hopen hiermee nog beter te weten wie onze doelgroep is, en naar wat voor soort woning iemand zoekt. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we de juiste woningen bouwen. Dus: laat weten wat uw woonwensen zijn en doe mee!

 

Vul direct de vragenlijst in

Carnaval staat voor de deur!

 

Nog even en het feest barst weer los in Oeteldonk! Helaas weten inbrekers dat ook. In de week voor en tijdens de carnaval zijn er meer woninginbraken. Zorg ervoor dat uw woning er bewoond uitziet als u niet thuis bent. Bekijk wat u kunt doen om inbraak te voorkomen 

Goed om te weten: ons kantoor is op maandag 4 en dinsdag 5 maart gesloten. Digitaal zijn we altijd bereikbaar via www.zayaz.nl. Wilt u een reparatie melden die niet kan wachten? Voor spoedreparaties belt u: 073 – 648 24 00.  

 

Wij wensen u alvast een hele fijne carnaval! 

 

Wilt u liever geen berichten van Zayaz ontvangen, klik dan hier om u af te melden.