Klik hier voor de webversie  
 

December 2018

Voor huurders van Zayaz, woningcorporatie te ‘s-Hertogenbosch

Samen voor een beter klimaat

Kurkdroge tuinen of omgewaaide bomen – de gevolgen van klimaatverandering worden elk seizoen meer zichtbaar. Bernadette en Joop vinden dat iedereen best zelf een bijdrage kan leveren aan een beter klimaat. Ze wonen allebei in mens- en milieuvriendelijk woonwerkproject ’t Heem. Daar leefden ze al duurzaam toen het woord ‘klimaatprobleem’ nog niet bestond.

 

“Onze huizen zijn gebouwd met milieuvriendelijke materialen, zijn goed geïsoleerd en iedereen heeft een zonneboiler”, vertelt Bernadette. Maar ze maken als bewoners ook zélf milieubewuste keuzes. “We laten biologische groentepakketten en grootverpakkingen voor de hele wijk bezorgen die we onderling verdelen. En eten uit onze gezamenlijke binnentuin. Walnoten, bessen, frambozen, verschillende kruiden; we hebben het allemaal.” 

 

"Veel mensen vergeten hoe afhankelijk we van de natuur zijn. Niet alleen voor voedsel, maar ook voor water en schaduw. Dankzij onze bomen hier was het bij ons in de extreme hitte goed uit te houden", vult Joop aan. Voor Bosschenaren die nog niet zo groen bezig zijn, hebben Joop en Bernadette allerlei simpele tips. De belangrijkste? “Dóe gewoon iets. Als je ergens begint, wordt het vanzelf een manier van leven.”

 

Bekijk alle tips in ons bewonersblad Buurt

Tevreden bewoners in de Belgische buurt


De renovatie van 101 eengezinswoningen in de Belgische buurt is over de helft, de eerste 60 woningen zijn gerenoveerd. Bewoners zijn erg tevreden; gemiddeld geven ze het eindresultaat een 7.6!

Met de werklieden van Van den Bouwhuijsen zijn ze ook blij, ze beoordelen hen met een 8. Eén van de bewoners verzorgde zelfs een uitgebreide lunch als dank. Dat werd gewaardeerd!

 

Lees meer over de renovatie

Geef uw mening over ons bewonersblad

 

In ons bewonersblad Buurt delen we verhalen van huurders, zodat zij elkaar kunnen inspireren om ook in actie te komen voor hun wijk. Het blad bestaat al een aantal jaar: tijd om het eens onder de loep te nemen. In de laatste Buurt vroegen we u daarom uw mening te geven over het blad. Staat erin wat u wilt lezen? Spreekt het uiterlijk u aan? Wat doen we goed, wat kan beter? Wij horen uw mening graag, zo kunnen we ons bewonersblad verbeteren! Meedoen? U kunt de vragenlijst nog tot 31 december invullen.

 

Geef uw mening en vul de vragenlijst in 

Succesvolle pilot brandblussers   

Lang niet iedereen weet hoe je een brandblusser moet gebruiken. En uit de praktijk blijkt dat een brandblusser een woning vaak niet écht veiliger maakt. Daarom startten we een pilot om overbodige brandblussers weg te halen uit de algemene ruimtes van complexen. Medewerkers van Weener XL en Saval haalden maar liefst 650 brandblussers weg! Deze gooiden we natuurlijk niet zomaar weg: de druk is ervan afgehaald en herbruikbare onderdelen zijn eruit gehaald en gesorteerd. Hoe zit het dan met de veiligheid? We adviseren bewoners om goede rookmelders in hun woning te hangen. Die redden levens! Bovendien heeft de brandweer een checklist gemaakt waarmee u snel kunt zien of u uw woning nog brandveiliger kunt maken. Ook geven zij tips over wat u het beste kunt doen als er toch brand uitbreekt.

Lees de tips van de brandweer!

Openingstijden rond de feestdagen

Het jaar loopt alweer op zijn eind. Rond de feestdagen hebben wij aangepaste openingstijden.

 

Maandag 24 december: open tot 15.30 uur 
Dinsdag 25 december: gesloten
Woensdag 26 december: gesloten
Maandag 31 december: open tot 15.30 uur 
Dinsdag 1 januari: gesloten

 

Op alle andere werkdagen kunt u gewoon bij ons terecht van 8.30 tot 17.00 uur. Wilt u tijdens Kerst of op nieuwjaarsdag een spoedreparatie melden? Bel ons dan: 073 – 648 24 00.

 

Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een mooi 2019!

Reparatieverzoek indienen of een afspraak plannen?
Digitaal zijn we altijd bereikbaar! Ga hiervoor naar www.zayaz.nl
 
 
Wilt u liever geen mails ontvangen, klik dan hier om u af te melden.